Αλιεύοντας στη….. Μεσόγειο:

Στα μέσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριακή του Καρναβαλιού και Καθαρή Δευτέρα, δύο μέρες πριν από την εκλογή του «ανώτατου» πολιτικού του οργάνου (Τετάρτη), όταν δεν κυκλοφορούσαν εφημερίδες ώστε να περάσει σχεδόν απαρατήρητο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε ταξίδι στο…. Λίβανο να εμψυχώσει την αμερικανόφιλη αντιπολίτευση. Με προκλητικό τρόπο συναντήθηκε μόνο με τους ηγέτες της αμερικανόφιλης αντιπολίτευσης αγνοώντας επιδεικτικά τόσο τον πρόεδρο όσο και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας επειδή είναι φιλοσύροι. Είχε προηγηθεί την Τρίτη 8/3/05 η συγκλονιστική διαδήλωση της Χετζμπολάχ των σχεδόν ενός εκατομμυρίου ατόμων, με συνέπεια ο Λευκός Οίκος να οργανώσει κατεπειγόντως επιχείρηση αναστήλωσης του ηθικού των δυνάμεών του στο Λίβανο.
Τραγικός βαθμός εξάρτησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από την αμερικανική πολιτική, με τη μορφή «ανάθεσης έργου» που δρά ως…..Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Η.Π.Α.!!

(Γιώργος Δελαστίκ, ΠΡΙΝ, 20.3.05

Είναι προφανές ότι στα σχέδια του Λευκού Οίκου είναι εξελίξεις στο Λίβανο τύπου Ουκρανίας, Γεωργίας, Κιργιζίας κ.λ.π. για την εγκατάσταση φιλοαμερικανικής κυβέρνησης που θα εξυπηρετεί και τα γενικότερα πολεμικά σχέδιά τους στη Μέση Ανατολή (επίθεση σε Συρία ,Ιράν κ.λ.π.), για να εισπράξει από την ηγεσία της Χετζμπολάχ στη μεγαλειώδη συγκέντρωσή της ότι «εδώ δεν είναι Γεωργία, εδώ δεν είναι Ουκρανία….».

 

Αλιεύοντας στο Σαρωνικό:

Η Αδελφότητα Ψαριανών της Αθήνας απαγορεύει σε όλους τους εκπροσώπους της τη συμμετοχή τους στον ετήσιο χορό της και απαιτεί απαντήσεις σε καίρια (αλλά παλιά, προσθέτουμε εμείς) ερωτήματα προς τις –πάντοτε αθηναϊκές- κυβερνήσεις. Η σειρά των ερωτημάτων: «Οι κυβερνήσεις σας τι έκαναν για το νησί μας τόσα χρόνια; Τίποτα. Τι κάνατε για να μην ερημώσει το νησί μας; Τίποτα. Ενεργήσατε ή γράψατε ποτέ μια απάντηση στις επιστολές μας για τη βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο; Ποτέ. Πώς ενεργήσατε όταν τα δημοτικά συμβούλια των Ψαρών από τη Μεταπολίτευση και μετά έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μη ύπαρξη λιμανιού; Δεν κάνατε τίποτα». Γι’αυτό οι Ψαριανοί, επικαλούμενοι τη μνήμη των ενδόξων προγόνων τους «φωνάζουν με όση δύναμη τους απομένει Δεν σας θέλουμε». 

(O Ιός., Ελευθεροτυπία, 26.2.05

Αυτά από των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη. Κι από τον μεγάλο μπουρλοτιέρη, τον Κανάρη, που και πρωθυπουργός της ελευθερωμένης Ελλάδας έγινε – ή «υποχρεώθηκε» να γίνει, και τον «Βασιλέα» της συνόδευσε -ή υποχρεώθηκε να συνοδεύσει-  στο θρόνο του καθώς το απαιτούσαν οι «Μεγάλες Δυνάμεις». 

 

Αλιεύοντας στο Σαρωνικό και πάλι:

«Ο λόγος της  Εκκλησίας έχει επισήμως μετατραπεί σε λόγο δικανικό, με όλες τις γνωστές αποκλίσεις του: στρεψοδικία, μισές αλήθειες, ανακρίβειες, συγκάλυψη.  Όσο για τα ροζ σκάνδαλα, αυτά απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις συνοχής των ιεραρχών είναι εν πολλοίς σχέσεις συνενοχής και αλληλοεκβιασμού. Η επίκληση των Ιερών Κανόνων σε αντιδιαστολή προς τους νόμους του κράτους δημιουργεί ένα χάσμα στο οποίο χωρά κάθε «θεία» αυθαιρεσία. Η αντίφαση αυτή, η οποία δεν επιλύεται από κανένα Σύνταγμα και από κανένα Συμβούλιο της Επικρατείας έχει επιτρέψει να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του εκκλησιαστικού μηχανισμού κάθε λογής κρατικές, παρακρατικές και παραοικονομικές δραστηριότητες οι οποίες θα ήταν αδύνατον να ευδοκιμήσουν χωρίς αυτή τη «θεία» κάλυψη.»

(O Ιός., Ελευθεροτυπία, 26.2.05